Space Concept
new ideas. new possibilities.
Irodatervezés

Space Lifting

A munkahelyi környezet fejlesztése nem csak a helyszín teljes átalakításával képzelhető el. Innovatív, kreatív ötletekkel, kevés pénzből, a meglévő eszközök és bútorok felhasználásával, vidámabbá, hangulatosabbá, ergonomikusabbá, és ezáltal hatékonyabbá válhat a munkahelyi tér, legyen az egy egyterű operatív iroda, vagy egy tárgyalószoba. Így csekély idő- és energiaráfordítással is kedvező változásokat eszközölhetünk az adott térben, s növelhetjük a munkatársak aktivitását és elégedettségét.

Néhány szempont a különböző funkciójú irodaterek átalakításával kapcsolatban:

ÜGYFÉLFOGADÓ TEREK, RECEPCIÓK, LOBBY-K

Az ügyfélfogadó tér vagy recepció az első helyszín az irodában, ahol a cég arculatát, filozófiáját kommunikálhatja.

Egyszerű eszközökkel, a falak átfestésével, új szőnyegezéssel, vagy akár a világítás átalakításával gyorsan javíthatunk vagy változtathatunk azon a benyomáson, melyet az irodába belépő ügyfél vagy munkatárs kap.

OPERATÍV IRODAI TÉR

Tegyük inspirálóvá a munkahelyet színekkel (falak, árnyékolok, kárpitok), ezáltal kiegyensúlyozottabbá, vagy éppen kreatívabbá tehetjük a teret, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Így csökkenthetjük a monoton munka által kialakuló fáradságot is.

Optimalizáljuk a meglévő bútorok elrendezését az irodai funkciók, a mesterséges és természetes fény figyelembe vételével. Vizsgáljuk meg az akusztikai állapotokat! Pár hangelnyelő paravánnal, vagy mennyezeti elemmel nagyban csökkenthetjük az egyterű irodákra jellemző, zavaró háttérzajt, vagy a tárgyalókban sokszor jelentkező zavaró visszhangot.

Ezekkel az egyszerű eszközökkel máris nagyban javíthatjuk a munkatársak elégedettségét, s így a munkahelyi hatékonyságot.

Referenciák

Calzedonia (M.F.H. Kft.)

Helyszín: Budapest
Terület: 315 m2

Az olasz fehérnemű gyártó a SpaceConcept-et kérte fel új budapesti irodájának megtervezésére. Fiatalos, többféle funkciót magába foglaló, a cég arculatát is képviselő irodateret terveztünk.

Tovább

recepció // fotó