Space Concept
new ideas. new possibilities.
Irodatervezés

Belsőépítészeti tervezés és design

Új iroda kialakításánál, vagy egy meglévő teljes körű átalakításánál egy átfogó belsőépítészeti koncepciót készítünk. Optimális esetben itt is igaz, hogy a tervezést egy előzetes munkahelyi felmérés vagy diagnosztika előzi meg, melynek során felmérhetőek az új helyszín iránt támasztott követelmények és elvárások. Ez alapján, az ügyféllel együttműködve meghatározzuk a belsőépítészeti tervezés területeit és a koncepcióterv tartalmát, melyek a következők lehetnek:

Space Planning

Az előző pontban részletezett funkcionális és térszervezési tervezés. Ez a munkahelyi tér kialakításának és berendezésének alapja.  

Színdinamikai tervezés

A falszínek, padlóburkolatok, árnyékolók és bútorkárpitok megválasztását és összehangolását jelenti. A különböző funkciójú irodaterek különböző színharmóniák felhasználásával készülhetnek. A színek fiziológiai és pszichológiai hatásokat váltanak ki, ezért a színdinamikai tervezésnél figyelembe kell venni az adott irodai funkciót és az ott dolgozó munkatársak preferenciáit is.

Egyedi és beépített bútorok tervezése

Beépített szekrények, konyhák, egyedi recepciós pultok tervezését jelenti. A cég egyedi igényeire egyedi megoldásokat és anyagokat keresünk, szem előtt tartva, hogy a bútorok illeszkedjenek a tervezett irodai tér, és a cég arculatához.

Javaslatok világítási és akusztikai megoldásokra

A megfelelő megvilágítás és a csöndes munkakörnyezet alapvető részei az munkahelyi ergonómiának. Javaslatokat adunk az általános és helyi megvilágítás megoldására, és a zaj- és visszhang okozta akusztikai problémák kezelésére.

A tervezett belső kialakítást alaprajzok, látványtervek, színterv, egyedi bútortervek segítségével mutatjuk be. Részletes javaslatot adunk a bútorozási, világítási és egyéb belsőépítészeti termékekre. A belsőépítészeti koncepcióterv tartalmazza mindazon adatokat és rajzokat, amelyekre cégének vagy az irodaháznak szüksége lehet, hogy megvalósítsa az új irodai kialakítást.

Referenciák

Syngenta

Helyszín: Budapest, Office Garden
Terület: 1800 m2

A SpaceConcept feladata a tervezőkkel szorosan együttműködve inspiratív és emberközpontú közösségi terek – úgymint lobby, pihenő zónák, étkezők, csendszoba – kialakítása volt.

Tovább

mz98593