Space Concept
new ideas. new possibilities.
Irodatervezés

Sigma Kudos

Háttér

A Sigma Kudos Magyarország Kft. egy információtechnológiai megoldásokkal foglalkozó nemzetközi vállalat, amely az elmúlt évben dinamikus fejlődésen ment keresztül. A Riverpark Irodaházban alakította ki 500 m2-es irodáját, 53 munkatársa számára.

Projekt

Az együttműködés célja, hogy a teljes irodatér átalakítása, ezen belül a fogadó-/ recepciós tér, az új, egyterű irodák, három vezetői szoba és egy többfunkciós közösségi tér kialakítása. A Sigma Kudos elsődleges motivációja legjobban a „munkahelyi gondoskodás” kifejezéssel írható le. A vezetőség célja az volt, hogy olyan munkakörnyezetet biztosítson munkatársaiknak, ahol jól érezzék magukat és hatékonyan, biztonságos és ergonomikus környezetben tudnak dolgozni. A munkahelyen közel 50 fő szakszövegíró, grafikus, szoftverfejlesztő és használhatósági szakértő dolgozik. Az irodatér fizikai sajátosságai nem tettek lehetővé nagyobb belsőépítészeti átalakításokat (például falak áthelyezését.)

A tér megtervezése során a megnövekedett létszámot, részlegekre lebontva, a szervezet működését és a hatékony kommunikációt vettük figyelembe. A cég svédországi központi irodájának mintájára a dolgozók úgynevezett ülő-álló, motorosan emelhető munkaasztalokat kaptak, mely lehetővé teszi a dinamikus munkavégzést. Az akusztikai komfortot speciális paravánok növelik, melyek egyben a munkahelyek elválasztását is szolgálják.

A többfunkciós breakout zóna szerves része az irodának, a „open office”-szal egy légtérben került megvalósításra. A térnek ez a része közös reggelik, tréningek, tárgyalások, workshopok, megbeszélések helyszíne. Ebből adódóan tehát olyan bútoroknak kellett ide kerülniük, amelyek könnyen mozgathatók és jól variálhatók: az asztalok és a székek is görgősek, valamint rakásolhatók.

A vezetői irodák bútorainak megjelenése harmonikusan illeszkedik az egyterű irodák designjához, egyediségét a furnérozott bútorok kölcsönöznek ezeknek a cellás irodáknak, továbbá mindegyikben kialakításra került egy-egy 3 fős tárgyaló is.

A fogadótérbe a megrendelő igényének megfelelően, akril-laminált anyagokból kialakított, egyedi tervezésű és gyártású recepciós pult fogadja az ügyfeleket.

Az iroda érdekessége: a munkatársak leleményességét mutatja, hogy mivel egy viszonylag hosszú-szűk irodatérről van szó, az iroda két vége között rollerrel közlekednek.