Space Concept
new ideas. new possibilities.
Irodatervezés

PlainAir Office

PlanAir OfficeTM – A természet irodája

A PlanAir OfficeTM koncepciót a BME Ergonómia és Pszichológia Tanszékével együttműködve, tudományos kutatások és mérések alapján dolgoztuk ki. A koncepció lényege, olyan természetes irodai környezet létrehozása amely a természetben található harmóniák reprodukálásával a 3 fő emberi érzékszervvel – mint a látás, hallás és a szaglás – kommunikál a színek, a hangok és az illat segítségével. Olyan munkahelyi környezet teremthető vele, amely hozzájárul a dolgozók komfortérzetének, hatékonyságának javításához és a mindennapi stressz csökkentéséhez.

Az illat
A PlanAirTM koncepció illóolajok alkalmazásával frissítő, stimuláló, stresszoldó és figyelemösszpontosító hatást gyakorol. Az illat egyenletes eloszlatása olyan speciális illatgépekkel történik, amelyekben egy időzítővel ellátott permetező szerkezet található.

Hang és zene
A zene, a hangszerek megjelenésének elsődleges célja egyfelől mérsékelni a monotónia, a zajterhelés és a stressz hatását, másfelől élénkíteni az érzékeket és a szellemet, növelni a koncentrációs készséget, ösztönözni a figyelem összpontosítására, és csökkenteni az esetleges szorongásokat. A zene igazodik az emberek napi bioritmusához, elősegítve a fizikai, érzelmi és szellemi görbék mélypontjainak csökkenését, a csúcspont közeli állapotok időbeli kiszélesítését.

Lehetséges megoldások:
1. Erre a célra írt royalty-free zenék alkalmazása a konferenciateremben és a kapcsolódó helységekben
2. Konferenciatermi gong elhelyezése
3. Relaxáció és inspiráció tibeti hangtálakkal
4. SoundWellness szolgáltatások a wellness részlegben
5. Csendszoba

Színek és a látás
A bútorozási és irodakialakítási folyamatban egzakt módon preferencia teszt alapú és spektrofotométeres mérésekkel a természetben megtalálható színekből és anyagokból választunk úgy, hogy tiszteletben tartjuk a felhasználói preferenciákat, a fejlesztési célokat és a tér funkcióját és a színek pszichikai hatását is.

Különböző fiziológiai, biológiai, pszichológiai és mentális hatásai vannak ugyanis nemcsak a különböző színingereknek (mint a sugárzó energia látható tartományainak) de azok különböző funkciójú helységekben történő alkalmazásának is, legyen akár szó egyterű irodákról, konferenciatermekről, étkezőkről vagy cellás irodákról.

A színek következetes alkalmazásának következménye, hogy csökken a fáradtságérzés, növekszik a testi és lelki koncentráció-képesség, és így javul a munka minősége.

További információ: www.planairiroda.hu

Referenciák

Magyar Gallup Intézet

Helyszín: Budapest
Terület: 36 m2

Ergonomikus iroda egy műemlék jellegű épületben, modern, a környezethez illeszkedő színekkel és anyagokkal.

Tovább

Iroda // újratöltve