Space Concept
new ideas. new possibilities.
Irodatervezés

Munkahelyi elégedettség felmérés

A szervezeti működés dolgozói megítélése napjainkban elengedhetetlen része egy vállalat üzleti stratégiájának. Iroda-diagnosztikai felmérésünk segítségével a vezetők objektív képet kapnak dolgozóik munkakörnyezetről alkotott véleményéről, amely az új munkaterek megtervezésében és az ezzel kapcsolatos beszerzési döntésekben kiindulópontként szolgálhat. Emellett a dolgozói bevonásból származó teljesítmény-növekedés és lojalitás a vállalat eredményességéhez is hozzájárul.
A komplex szervezeti diagnózis elkészítéséhez olyan felmérési eszközt fejlesztettünk, amely elsősorban a munkahelyi hatékonyságra, kommunikációs útvonalakra, ergonómiára és térszervezési kérdésekre fókuszál, továbbá képes objektív képet adni a szubjektív szervezeti tényezőkről.

Mely területeken alkalmazható a felmérés?
Segítségével értékorientációkat, véleményeket és viszonyulásokat lehet felmérni így jól alkalmazható attitűd és elégedettség-vizsgálatokra, illetve változásmenedzsment felmérési eszközeként is. A felmérésről tanulmányt készítünk, amely konkrét javaslatokat is tartalmaz, amely a munkakörnyezet tervezése és a döntés-előkészítés során hatékonyan felhasználhatók, legyen szó kisebb változtatásokról, költözésről, bővülésről, teljesen új munkakörnyezetről. Segítségükkel meghatározhatók a beszerzési követelmények, ergonómiai feltételek és meghatározható a legoptimálisabb térbeli elrendezés.

Iroda-diagnosztikai felmérésünk testre szabhatóságának köszönhetően bármilyen típusú szervezetben alkalmazható vállalati profiltól és szervezeti felépítéstől függetlenül.

Szervezeti állapotfelmérés
A szervezeti állapotfelmérés eredményeként komplex képet kapunk olyan dimenziók megítéléséről, mint az épített környezet, szervezeti struktúra, kommunikációs útvonalak vagy akár az egyéni munkastílus, team munka. A felmérés eredménye kiindulópontja lehet szervezeti stratégiának, munkakörnyezettel kapcsolatos beszerzéseknek, segít meghatározni a legoptimálisabb térbeli elrendezést.

Elégedettség- vizsgálat
A vizsgálat e fajtája egy változást követő elégedettségi állapot felmérésének eszköze. Segítségével feltárhatók mind az egyéni, mind a szervezet szintű munkakörnyezettel kapcsolatos vélemények, a szervezeti struktúraváltozással kapcsolatos preferenciák illetve az új körülményekhez való alkalmazkodás fokmérője lehet. Segítségével utólagosan is alátámasztható az egyes változások szükségessége, kritika esetén tovább finomítható a stratégia.

 

Referenciák

Calzedonia (M.F.H. Kft.)

Helyszín: Budapest
Terület: 315 m2

Az olasz fehérnemű gyártó a SpaceConcept-et kérte fel új budapesti irodájának megtervezésére. Fiatalos, többféle funkciót magába foglaló, a cég arculatát is képviselő irodateret terveztünk.

Tovább

recepció // fotó